Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 23:26

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την τελευταία του πνοή άφησε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ ύστερα από επιπλοκές που προκάλεσε στον οργανισμό του η μόλυνση του με κορονοϊό.

Ο 61χρονος μητροπολίτης, που έδωσε σκληρή μάχη στην ΜΕΘ του στρατιωτικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον διασωληνώσουν, δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τις επιπλοκές και τελικά υπέκυψε.

Η απώλεια του μητροπολίτη Σεραφείμ, ενός από τους πλέον αγαπητούς της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, βυθίζει στο πένθος όχι μόνο την Καστοριά αλλά ολόκληρη την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Οικουμενικό Θρόνο.

Μετά τον μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, ο Καστορίας Σεραφείμ είναι ο δεύτερος μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος που χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης) Παπακώστας γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσης. Φοίτησε στη Ριζάρειο Σχολή Αθηνών και εν συνεχεία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική, από την οποία απεφοίτησε το 1983, και έπειτα σπούδασε την Ιερά Επιστήμη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαβών το πτυχίο το έτος 1987. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987.

Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος – Ιεροκήρυξ και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, και εκεί ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Παράλληλα υπηρέτησε ως Διευθυντής Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο ως υπεύθυνος Πρωτοκόλλου αρχικώς και από του έτους 1990 ως Γραμματεάς αυτής έως της ημέρας της εις Επίσκοπον εκλογής του. Μητροπολίτης Καστοριάς χειροτονήθηκε την 5η Οκτωβρίου 1996.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ