Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 8:57

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Εκοιμήθη ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί ο πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης γενικός αρχιερατικός επίτροπος και διευθυντής του ιδρύματος ποιμαντικής επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού ιερέως θα ψαλλεί την Τετάρτη στις 12.00 μ.μ. στον ιερό καθεδρικό ναό Αθηνών, κατά την οποία θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος

Ο μακαριστός γεννήθηκε στoν Κορυδαλλό Αττικής στις 15 Μαΐου 1957. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. Διάκονος χειροτονήθηκε την 13η Ιανουαρίου 1985 και Πρεσβύτερος την 2α Αυγούστου 1988 υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, του οποίου διετέλεσε άμεσος συνεργάτης.

Υπηρέτησε ως διδακτικό επιστημονικό προσωπικό (Δ.Ε.Π.) του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Ιατρός στο Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Βοιωτίας και στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και υπήρξε ο εμπνευστής του ιδρύματος ποιμαντικής επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

              

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ