Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 6:19

Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος – Την Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκοιμήθη το πρωί του Σαββάτου έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία ο επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος, βοηθός επίσκοπος της ιεράς μητροπόλεως Γερμανίας.

Η εξόδιος ακολουθία του θεοφιλεστάτου θα τελεστεί την Τετάρτη 17 Μαΐου στον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Στουτγκάρδης στις 12 το μεσημέρι, ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για να ενταφιαστεί κατά την επιθυμία του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Οικισμού Τσιλιγιαναιίκα στη Μεσάριστα του Δήμου Αγρινίου, την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 13:00.

Ο μακαριστός Αρίστης Βασίλειος (Τσιοπανάς) γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1939 στο χωριό Μεσάριστα Μεσσολογγίου. Σπούδασε αρχικά στην Εκκλησιαστική Σχολή της Πάτμου και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Μετά την αποφοίτησή του το έτος 1963, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 9 Ιουνίου του ίδιου έτους και κατόπιν απεστάλη στη Γερμανία για ευρύτερες σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης.

Μετά από σπουδές τριών χρόνων στη Θεολογία και τη Φιλοσοφία, χειροτονήθηκε στις τον Οκτώβριο του 1966 πρεσβύτερος στη Βιέννη και απεστάλη να υπηρετήσει ως εφημέριος της ορθόδοξης ενορίας της Ρώμης. Στις 15 Ιανουαρίου 1976 εξελέγη επίσκοπος και την 1η Φεβρουαρίου του ίδιου έτους χειροτονήθηκε στη Γενεύη. Από τότε υπηρέτησε ως βοηθός επίσκοπος της ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ