Εκοιμήθη αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κυπριανός. Ο μακαριστός ιερέας γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 1948. Διακόνησε από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Ιωαννίνων την περίοδο 1985 – 1989. Υπηρέτησε στην μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, διετέλε ιερατικός προϊστάμενος και εφημερεύων ιεροκήρυκας του ιερού προσκυνήματος Αναστάσεως Χριστού Σπάτων. Εν συνεχεία ανέλαβε την ανέγερση του ιερού ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλυκών Νερών τον οποίο και αποπεράτωσε.

Υπήρξε αδελφός της Μονής Αγάθωνος της οποίας διετέλεσε και ηγουμενοσύμβουλος. Ήταν πνευματικό τέκνο του Γεροντα Βησσαρίωνα. Μάλιστα όταν κοιμήθηκε ο π. Βησσαρίων, δεν είχε ιερατική στολή για να τον ντύσουν οι Πατέρες. Ο π. Νικηφόρος Κυπριανός, αδελφός της ιεράς μονής, πρόσφερε τότε τη δική του στολή και μ’ αυτή ντύσανε τον Γέροντα και μ’ αυτή παραμένει ντυμένος ακόμα, μέσα στη λάρνακα του μέχρι σήμερα.

Είχε την φήμη του επιβλητικού και ιεροπρεπούς κληρικού, άοκνου ιεροκήρυκα, με θεολογική κατάρτιση. Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού θα τελεστεί αύριο στις 4 το απόγευμα στο ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλυκών Νερών, ενώ απόψε το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Ετικέτες: