Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 8:07

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Εκλογή τριών νέων επισκόπων στη μητρόπολη Ιταλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τρεις νέοι βοηθοί επίσκοποι για τη μητρόπολη Ιταλίας εξελέγησαν σήμερα από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά από πρόταση του μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολυκάρπου.

Ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Αντωνόπουλος ιερατικώς προϊστάμενος Νεαπόλεως, εξελέγη με τον τίτλο του επισκόπου Κρατείας, ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος Παπαβασιλείου ιερατικώς προϊστάμενος Βολωνίας, εξελέγη με τον τίτλο του επισκόπου Κωτυαίου και ο αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αθηναγόρας Fasiolo ιεροεπιστάτης και εφημέριος της ιεράς μονής Αγίας Βαρβάρας Montaner του Βενέτου, εξελέγη με τον τίτλο του επισκόπου Θερμών.

Οι χειροτονίες των θεοφιλεστάτων εψηφισμένων βοηθών επισκόπων, θα τελεστούν από τον μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολύκαρπο στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου Βενετίας στις 4, 6 και 8 Δεκεμβρίου αντιστοίχως.

Να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά το Μεγάλο Μήνυμα ο μητροπολίτης Ιταλίας κ Πολύκαρπος με τους τρεις νέους επισκόπους, επισκέφτηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Πατριαρχικό Γραφείο και έλαβαν την ευχή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Εψηφισμένος επίσκοπος Κρατείας Γεώργιος

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος επίσκοπος Κρατείας κ. Γεώργιος γεννήθηκε το 1966 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1991 στο Λονδίνο και πρεσβύτερος το 1998 στην Αθήνα. Από του 1998 υπηρετεί στην Νεάπολη του Ιταλικού Νότου.

Εψηφισμένος επίσκοπος Κωτυαίου Διονύσιος

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος επίσκοπος Κωτυαίου κ. Διονύσιος γεννήθηκε το 1972 στη Δράμα. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1995 και πρεσβύτερος το 1996 στη Θεσσαλονίκη. Από του 1999 υπηρετεί στη Βολωνία (Bologna) της Βορείου Ιταλίας.

Εψηφισμένος επίσκοπος Θερμών Αθηναγόρας

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος επίσκοπος Θερμών κ. Αθηναγόρας γεννήθηκε το 1960 στο Udine της Βορειοανατολικής Ιταλίας. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1994 στη Τεργέστη, έτους από του οποίου υπηρετεί στην ιερά μητρόπολη Ιταλίας (Λιβόρνον/Πίζα: 1995-2001 και Μονή Montaner-TV: 2001-σήμερον).

Ακολουθούν στιγμιότυπα από το Μεγάλο Μήνυμα των επισκόπων στον πατριαρχικό ναό

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ