Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 3:15

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

Η εκκλησία της Κρήτης τιμά τον μητροπολίτη Λάμπης Ειρηναίο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μετά από ομόφωνη απόφασή της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ανακοινώνει ότι θα τιμήσει τον μητροπολίτη Λάμπης κ. Ειρηναίο για τα τριάντα και επιπλέον χρόνια αρχιερατικής διακονίας.

Για το λόγο αυτό το πρωί της Τρίτης θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό προσκυνηματικό ναό Αγίου Νεκταρίου Φουρφουρά Ρεθύμνης, κατά το οποίο θα λάβουν μέρος οι μητροπολίτες Λάμπης κ. Ειρηναίος, Κισάμου κ. Αμφιλόχιος και Πέτρας κ. Γεράσιμος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος. Προ της απολύσεως της θείας λειτουργίας θα αναγνωστεί πατριαρχικό γράμμα για την χαρμόσυνη επέτειο και θα προσφερθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, συνοδικό δώρο ευγνωμοσύνης και τιμητικός πάπυρος στον μητροπολίτη Λάμπης κ. Ειρηναίο.

Η Ιερά Σύνοδος προσκαλεί τον κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τους άρχοντες του τόπου και τον ευσεβή λαό της Κρήτης, να παρευρεθεί στις παραπάνω τιμητικές ακολουθίες έτσι ώστε όλοι μαζί να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή και ευχαριστία προς τον τιμώμενο ιεράρχη της Εκκλησίας της Κρήτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ