Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:56

Η Εκκλησία της Κρήτης συγχαίρει τον νέο μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, καθώς πληροφορήθηκε την ομόφωνη εκλογή του, εκ της Μεγαλονήσου Κρήτης ορμωμένου, Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, στον περίπυστο θρόνο της Ιστορικής και Γεροντικής Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, εκφράζει «εν ενί στόματι και μια καρδία» προς αυτόν, τις εγκάρδιες ευχές της Εκκλησίας Κρήτης για μια καλλίκαρπη, πολύχρονη και φωτεινή Ποιμαντορία.

Η Εκκλησία της Κρήτης καυχάται και αγάλλεται για την επάξια εκλογή του επίλεκτου και έμπειρου Ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου, γόνου της Μεγαλονήσου Κρήτης, του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος, με τα πολλά χαρίσματα του, επί σειράν πολλών ετών προσφέρει αφειδώλευτα και πολύπτυχα στην Αγία μας Εκκλησία, και θα συνεχίσει να προσφέρει από τη νέα αυτή υψηλή θέση και διακονία, την οποία του ανέθεσε σήμερα ομόφωνα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Η Εκκλησία Κρήτης, αξίως και δικαίως, με μεγάλη πνευματική χαρά, υποβάλλει τις ευχαριστίες Της στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, για την εμπνευσμένη πρόταση και εισήγησή Του, εύχεται δε και προσεύχεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ να είναι πολύχρονος και υγιής, κραταιός και αποτελεσματικός και στη νέα Εκκλησιαστική αυτή έπαλξη, στην Ιστορική και Γεροντική Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος, στο Ιερό της Ορθοδοξίας Κέντρο, για τη δόξα του Ονόματος του Τριαδικού Θεού μας και τον έπαινο της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ηράκλειον, 16 Φεβρουαρίου 2021

Εκ της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδουτης Εκκλησίας Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ