Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 | 3:46

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Η Εκκλησία της Ελλάδος απονέμει τιμητικό τίτλο στον Γρηγόριο Στάθη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κατόπιν προτάσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τις συνεδρίες του Ιανουαρίου και του Μαΐου αποφάσισε την απονομή του τίτλου του επιτίμου διευθυντού του ιδρύματος βυζαντινής μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον ελλογιμώτατο κ. Γρηγόριο Στάθη.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών διετέλεσε επί πεντηκονταετία επιστημονικός συνεργάτης και διευθυντής του ιδρύματος. Το σχετικό συνοδικό τιμητικό πιττάκιο ωστόσο θα επιδοθεί στον τιμώμενο σε ειδική τιμητική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα της ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στις 12:30.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μετά το καλωσόρισμα από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο Χορός Ψαλτών “Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης” υπό την χοραρχία του καθηγητού κ. Αχιλλέως Χαλδαιάκη, Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα ερμηνεύσει μελοποιήματα του τιμώμενου κ. Γρηγορίου Στάθη.

Θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, η απονομή του τίτλου του επιτίμου διευθυντού του ιδρύματος βυζαντινής μουσικολογίας στον τιμώμενο και η επίδοση σε αυτόν του σχετικού συνοδικού τιμητικού πιττακίου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ευχαριστήρια αντιφώνηση του ομοτίμου καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγορίου Στάθη.

Στον χώρο του συνοδικού μεγάρου θα παραστούν μόνο όσοι έχουν λάβει σχετική πρόσκληση, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν μέσω του διαδικτυακού ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ