Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:06

ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η Εκκλησία της Αλβανίας χαιρετίζει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου χαιρετίζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας δεχόμενη παράλληλα σε ευχαριστιακή κοινωνία την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως, “η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας κατά την συνεδρίαση της 23ης Φεβρουαρίου υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου επανέλαβε ότι εκθύμως χαιρετίζει την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και δέχεται σε ευχαριστιακή κοινωνία την ιεραρχία τον κλήρο και τον λαό της υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Στέφανο εκκλησίας”.

Αναγνωρίζει ως όνομα της εκκλησίας ταύτης το “Αχρίδος” (νοουμένης της περιοχής της δικαιοδοσίας αυτής μόνον εντός των ορίων της επικρατείας του κράτους της Βορείου Μακεδονίας). Κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα η εν Αλβανία Ορθόδοξος Εκκλησία δεν προέβη εις τινα δημοσία δήλωση προσβλέπουσα εις την ολοκλήρωση των επιβαλλομένων εκκλησιαστικών διαδικασιών.

Συμφωνούσα απολύτως ότι διά της προειρημένης αποφάσεως, ευρύτατα αποδεκτής θεραπεύεται η πληγή υφισταμένου σχίσματος και εξασφαλίζεται η ειρήνη και η ενότης άπαντος του πληρώματος της εν λόγω Εκκλησίας, αναμένει την οριστική ρύθμιση του καθεστώτος της αυτοκεφαλίας και το ακριβές όνομα της νέας τοπικής εκκλησίας παρά του αρμοδίου Σεπτού Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου”, καταλήγει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ