Τη συνδρομή της Εκκλησίας στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 ζήτησε για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Ιερώνυμο οι κληρικοί της χώρας να παροτρύνουν μέσω των κηρυγμάτων τους τους πιστούς να εμβολιασθούν “ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα. Να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία, δική τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω. Θα σας ζητήσω να το κάνετε μία φορά ακόμα”.

“Είναι πραγματικά πάρα πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε, και σήμερα ακόμα, να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις Εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο”, τόνισε ακόμα ο Πρωθυπουργός.

“Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο, που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη”, σημείωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως “όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη”.

“Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε και θα το κάνουμε συνέχεια, να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλει πάλι. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί”, ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό να τον ευχαριστεί, “γιατί εξάλλου ο εμβολιασμός είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον πλησίον”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.