Την, οξύμωρη, άποψη πως η Εκκλησία δεν μπορεί τα Θεοφάνια να τηρήσει τα μέτρα που η ίδια εφάρμοσε τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Με την αιτιολογία ότι τα Θεοφάνια συρρέει στους ναούς περισσότερος κόσμος από ότι τα Χριστούγεννα, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε πεπεισμένος πως θα ήταν αδύνατο να τηρηθούν τα μέτρα – τα οποία η ίδια η Κυβέρνηση, πριν από λίγες ημέρες, συμφώνησε να περιλαμβάνουν και την εορτή των Θεοφανείων – γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός οδηγήθηκε στην απόφαση για κλείσιμο των ναών.

“Ένας από τους λόγους για αυτή την καραντίνα ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης και του αγίου Δημητρίου”, πρόσθεσε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως “εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή”.

Σχετικά με το ίδιο θέμα, ο δημοσιογράφος Νίκος Στραβελάκης ομολόγησε πως μέλη της επιτροπής του δήλωσαν πως “φοβούνται ότι, αν επικρατήσει αυτό που λέει η Εκκλησία και συμμετάσχουν οι πιστοί στην αυριανή λειτουργία, η Αθήνα θα γίνει Θεσσαλονίκη όπως έγινε με τον άγιο Δημήτριο”.

“Εμείς την Εκκλησία τη σεβόμαστε και την αγαπάμε”, επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Γεωργιάδης, κάτι το οποίο τόνισε και στον μητροπολίτη Ιλίου, Αθηναγόρα, που συμμετείχε στην τηλεοπτική συζήτηση.

Ο κ. Αθηναγόρας από την πλευρά του σημείωσε πως η Εκκλησία μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα περιορισμού των πιστών, όπως ακριβώς και τα Χριστούγεννα.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: