Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 3:47

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΔΕΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ

Η Εκκλησία Κρήτης συμμετέχει στην οδύνη και το πένθος για τα ανθρώπινα θύματα των Τεμπών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης με αφορμή τη μεγάλη Εθνική Τραγωδία της καταστροφικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη προσεύχεται για την ανάπαυση των ανθρωπίνων θυμάτων και εύχεται για την επούλωση των πληγών των της μεγάλης αυτής καταστροφής.

Η Εκκλησία της Κρήτης με βαθειά οδύνη συμμετέχει στο βαθύτατο πόνο τον οποίο βιώνουμε ως κοινωνία με τον αδόκητο θάνατο τόσων συνανθρώπων μας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή tης στους πληγέντες.

Μπροστά σε αυτή την σκληρή τραγωδία στεκόμαστε όλοι μαζί με θλίψη ψυχής και εντείνουμε τις προσευχές μας στον Θεό, για την ανάπαυση των αιφνιδίως τελειωθέντων και την ενίσχυση των τραυματιών και όλων των θυμάτων της τραγωδίας.

Η Ιερά Σύνοδος εκφράζει αισθήματα συμπαθείας και συμμετέχει στην οδύνη και το πένθος για τα ανθρώπινα θύματα τα οποία θρηνούμε και προσεύχεται για την επούλωση των πληγών στις ζωές των ανθρώπων, των νέων, αλλά και κάθε ηλικίας.

Με Συνοδική Εγκύκλιο που θα σταλεί προς τις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της Εκκλησίας της Κρήτης θα τελεστούν σε όλη την Μεγαλόνησο ειδικές δεήσεις υπέρ της αναπαύσεως των μαρτυρικώς τελειωθέντων και υπέρ της ενισχύσεως των εν ανάγκαις ευρισκομένων αδελφών μας από το θανατηφόρο τραγικό γεγονός.

Επίσης, καθώς πορευόμαστε μέσα στη περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Ιερά Σύνοδος εφιστά την προσοχή όλων μας στην ευθύνη καθ’ ενός από εμάς και προτρέπει σε καρδιακή προσευχή για την ενίσχυση και την παρηγορία των αδελφών μας που χτυπήθηκαν από την φοβερή αυτή καταστροφή. Ο Θεός παρήγορος βοηθός και σκεπαστής όλων μας.

Εκ της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ