Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 22:23

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΔΥΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Εκκλησιά Κρήτης: “Επιτακτικό χρέος κάθε ανθρώπου να συνδράμει με κάθε τρόπο στην δίκαιη επίλυση κάθε αδικίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου για τους δύο κληρικούς της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου εκφράζει την χαρά την αμέριστη συμπάθεια και την συμπαράστασή της σε αυτούς προσωπικώς, στις οικογένειές τους και προς τον Μητροπολίτην Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Η Ιερά Σύνοδος συμμετείχε προσευχητικά σε όλη την διάρκεια της δοκιμασίας των δύο κληρικών, η οποία έφτασε μέχρι την προφυλάκισή τους για ένα ολόκληρο έτος μέχρι να αθωωθούν τελικώς πριν από λίγες ημέρες. Η ομόφωνη αθωωτική απόφαση για την υπόθεση αυτή γίνεται αιτία χαράς για ολόκληρη την εκκλησία της Κρήτης καθώς αποδείχτηκε περίτρανα το ψεύδος, η συκοφαντία και η στοχοποίηση δύο κληρικών οι οποίοι σε όλη την εκκλησιαστική διακονία έδειξαν υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και αγάπη.

Η Ιερά Σύνοδος συγχαίρει ιδιαίτερα τους κληρικούς αυτούς για την υποδειγματική υπομονή τους, την σταθερή πίστη τους και την διαρκή προσευχή τους, ώστε να αποδειχτεί η αλήθεια. Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος συγχαίρει τους δικηγόρους τους, κ. Μεθόδιο Ματαλιωτάκη και κ. Βάσω Πανταζή, οι οποίοι τους στήριξαν εμπράκτως, τον κ. Εισαγγελέα, τους Δικαστές, τους κληρικούς και λαϊκούς για τις προσευχές τους, όσα από τα Μ.Μ.Ε. στάθηκαν με αμεροληψία στην παρουσίαση του θέματος και όλους όσους βοήθησαν, ώστε να λάμψει η αλήθεια και η δικαιοσύνη κατά την διαλεύκανση της τραγικής υπόθεσης.

Η Εκκλησία της Κρήτης τονίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη του απόλυτου σεβασμού στο δίκαιο, στην υπεράσπιση της αθωότητας και την αξία της αλήθειας, καθώς και στην προστασία κάθε ανθρωπίνου προσώπου, ιδιαίτερα δε των ευάλωτων ομάδων και των παιδιών.

Τέλος, προβάλλει το επιτακτικό χρέος του κάθε ανθρώπου να συνδράμει με κάθε τρόπο στην δίκαιη επίλυση κάθε αδικίας, στην επικράτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης για την ειρηνική συνύπαρξη και την αληθινή κοινωνία όλων των ανθρώπων, με βάση τις ευαγγελικές αρχές και τον σεβασμό του δικαίου.

Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ