Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:05

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ

Εκκλησία Κρήτης: “Αισθανόμαστε χρέος να προστατεύσουμε την λιγοστή εναπομείνασα αγροτολιβαδική περιουσία από τα μοναστήρια”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε σήμερα σε συνεδρία στο Ηράκλειο και ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Μελέτησε το θέμα των δασικών χαρτών σε σχέση με αγροτολιβαδικές εκτάσεις ιερών μονών και ενοριών της Μεγαλονήσου που έχουν απομείνει από τις κατά καιρούς αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Η τοπική εκκλησία αισθάνεται χρέος να προστατεύσει την λιγοστή εναπομείνασα αγροτολιβαδική περιουσία από τα μοναστήρια και είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις κατά νόμο απαραίτητες ενέργειες για το σκοπό αυτό.

Η Ιερά Σύνοδος με αφορμή τις σύγχρονες εκφράσεις παραβατικής συμπεριφοράς και περιστατικά που ευτελίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο αποφάσισε την αποστολή σχετικής συνοδικής εγκυκλίου.

Αντικείμενο έντονης συζήτησης και προβληματισμού αποτέλεσαν φαινόμενα που τείνουν να εκκοσμικεύσουν και να αποϊεροποιήσουν εντελώς τα ιερά μυστήρια, ιδιαίτερα του γάμου και της βαπτίσεως, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζουν τον άνθρωπο από το σωτηριολογικό χαρακτήρα και περιεχόμενό τους.

Εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου η Ιερά Σύνοδος εύχεται καλές Άγιες ημέρες και ευλογημένο το νέο έτος.

Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο Εκκλησίας Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ