Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 12:04

ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ

Έκκληση Οικουμενικού Πατριάρχη να καλυφθεί τηλεοπτικά η θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Εκκληση να βρεθεί ένας τηλεοπτικός σταθμός για να μεταδώσει ζωντανά τη θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά την ημέρα του Δεκαπενταυγούστου απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το απόγευμα της Παρασκευής από τον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους του Γηροκομείου Βαλουκλή όπου χοροστάτησε στην παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Παναγιώτατος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την χορήγηση και της γραπτής αδείας από τις τουρκικές αρχές, στη συνέχεια ανέδειξε ακόμη μία λεπτομέρεια που δεν έχει διευθετηθεί. “Φέτος την λειτουργία μας αυτή δεν θα την καλύψουν οι τηλεοράσεις όπως άλλες χρονιές αλλά ελπίζουμε να βρεθεί ένα ιδιωτικό κανάλι ή ένας τηλεοπτικός φορέας, ο οποίος θα θελήσει να αναλάβει”, σημείωσε με νόημα ο κ. Βαρθολομαίος.

Όπως τόνισε μάλιστα”, δεν είναι δα και κανένα αστρονομικό ποσό για να μεταδοθεί η λειτουργία, όχι για να προβληθεί ο Πατριάρχης και οι εκκλησιαζόμενοι την ημέρα εκείνη στην Παναγία Σουμελά, αλλά για να μπορέσουν οι απανταχού της γης αδελφοί μας να παρακολουθήσουν τη λειτουργία σε αυτόν τον ιερότατο για αυτούς χώρο, που είναι το παλλάδιον του Ποντιακού Ελληνισμού”, επεσήμανε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκλεισε ωστόσο ευχόμενος, “μακάρι να δώσει ο Θεός και η Παναγία έστω και την τελευταία στιγμή να βρεθεί αυτή η λύση”.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Αμέσως μετά, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε και πάλι κοντά στους γηροκομούμενους, αλλά και την ικανοποίησή του για την πρόοδο των έργων ανακατασκευής του ιστορικού ιδρύματος της Ομογενείας, έναν χρόνο μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στο κτήριο του Γηροκομείου. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ