Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:19

Εκδόθηκε η ΚΥΑ με την αναθεώρηση της απαγόρευσης θρησκευτικών γάμων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκδόθηκε στο ΦΕΚ η αναθεωρημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν ήδη από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου και μέχρι τουλάχιστον το πρωί της Τρίτης, 16 του μηνός.

Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, οι περιορισμοί παραμένουν ως είχαν (δείτε αναλυτικά εδώ) εκτός από την άρση αναστολής τέλεσης θρησκευτικών γάμων στις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο”.

Όπως ήδη από χθες δημοσίευσε το orthodoxia.info, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε αίτημα για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων. Δεν μπορούσαν δηλαδή πιο απλά να απαγορεύονται οι θρησκευτικοί γάμοι την ώρα που οι πολιτικοί γάμοι ουδέποτε σταμάτησαν να τελούνται.

Έτσι, λοιπόν, υπενθυμίζουμε πως πλέον επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών γάμων (οι οποίοι βέβαια με βάση την εκκλησιαστική τάξη θα μπορούν να τελούνται μόνο για μία ακόμη εβδομάδα, μέχρι την Κυριακή της Τυρινής) με αυστηρούς όμως περιορισμούς. Μόνο 9 άτομα θα μπορούν να είναι παρόντα στο μυστήριο και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ο ιερέας αλλά και τυχόν βοηθητικό προσωπικό, αφήνοντας στην πράξη περιθώριο μόνο για το ζευγάρι, τον/την κουμπάρο/α και τους γονείς.

Τέλος, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου έχουν ενταχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και ο Δήμος Ανωγείων, όπου πλέον οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς κατά την ώρα της θείας λειτουργίας, όπως και στις άλλες περιοχές του ίδιου επιπέδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ