Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 12:24

Εκδόθηκε η ΚΥΑ που προβλέπει μερικό άνοιγμα των καθεδρικών ναών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκδόθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα μέχρι και το πρωί της 29ης Μαρτίου.

Αναφορικά με τους ναούς, στις “κόκκινες” περιοχές (επίπεδο αυξημένου κινδύνου) τα μέτρα παραμένουν όπως ακριβώς είχαν, δηλαδή επιτρέπεται η παρουσία μέχρι μόνο 9 πιστών εντός του ναού, ενώ στις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο” οι πιστοί δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη λατρεία, παρά μόνο να προσέλθουν στο ναό για κατ’ ιδίαν προσευχή.

“Εξαιρετικώς”, τώρα, (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΚΥΑ και όπως από χθες είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας), η… “χαλάρωση” προβλέπει τη συμμετοχή λιγοστών πιστών μόνο όμως στον Καθεδρικό ναό στην έδρα του κάθε Δήμου, με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τ.μ. και μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα. Το μέτρο αυτό αφορά μόνο στην Κυριακή της Ορθοδοξίας, την εορτή του Ευαγγελισμού και την ακολουθία της δεύτερης στάσης των Χαιρετισμών.

Επιπρόσθετα, “με μέριμνα της οικείας Μητρόπολης διασφαλίζεται η διενέργεια ιατρικού ελέγχου των θρησκευτικών λειτουργών και του βοηθητικού προσωπικού”. Όπως δηλαδή και χθες ανέφερε ο υφυπουργός, υποχρεωτικό είναι το τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της κάθε μητρόπολης.

Στο “βαθύ κόκκινο” παραμένουν Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ από σήμερα προστίθενται οι Περιφερειακές ενότητες Μυκόνου και Ζακύνθου και οι δήμοι Αμφίπολης, Καστοριάς, Ορεστίδος και Καρδίτσας. Από την άλλη, βγαίνουν από το “βαθύ κόκκινο” η Φωκίδα, η Σάμος, η Άρτα, η Λευκάδα και ο δήμος Ρόδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ