Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:59

Εκδήλωση για τα 90 χρόνια ιστορίας του Νέου Ψυχικού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Αφιερωματική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, με θέμα τα 90 χρόνια ιστορίας της περιοχής, υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Την εκδήλωση συντόνιζε η αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. κα Σόφη Ζαφρακοπούλου, ενώ εκ των κεντρικών ομιλητών ήταν, οι τέως δήμαρχοι Νέου Ψυχικού κ. Θάνος Βεζυργιάννης και Παντελής Χαροκόπος και φυσικά ο δήμαρχος της περιοχής κ. Παντελής Ξυριδάκης.

Έγιναν σημαντικές ιστορικές αναφορές για αυτά τα 90 χρόνια, σε γεγονότα και ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, αλλά διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα υπήρχε προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού σε οθόνη, ενώ και ο Ναός περιμετρικά είχε ενδυθεί με φωτογραφίες, από παρελάσεις, πανηγύρεις και άλλες εκδηλώσεις περασμένων δεκαετιών.

Στη νοσταλγική αυτή βραδιά, η ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου “90 χρόνια Νέο Ψυχικό, Η ιστορία μας” κα Μαριάννα Κυριακάκη, εξιστόρησε μέσα από σύντομες αναγνώσεις της στιγμές, που χαράκτηκαν στη μνήμη.

Εμφανώς συγκινημένη τόνισε πως, το βιβλίο αυτό ειναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα της.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο ομότιμος καθηγητής προιστορικής αρχαιολογίας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο εγγονός του πρώην Νομάρχη Αττικοβοιωτίας Νικολάου Παρίτση και ο προιστάμενος του Ναού π. Μιχαήλ Σταθάκης, ο οποίος προλόγισε και τους ομιλητές.

Ο Ναός κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, ιδίως της περιοχής, όπου σε πολλές φωτογραφίες αναγνώριζε οικεία πρόσωπα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε κέρασμα στην αυλή του Ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ