Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 | 6:24

Εκδήλωση στην μητρόπολη Πατρών με θέμα την ενδοοικογενειακή βία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Εκδήλωση με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία, η θέση της Εκκλησίας» πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνης Πατρών στο πλαίσιο των φετινών πρωτοκλητείων

Ομιλητής ήταν ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος έχει ιδιαιτέρως ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Προ της ομιλίας τελέστηκε ο εσπερινός χοροστατούντος του κ. Αθηναγόρου και συγχοροστατούντων του μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Τον κ. Αθηναγόρα προσεφώνησε ο μητροπολίτης Πατρών και τον παρουσίασε με θερμά λόγια στο πολυπληθές εκκλησίασμα το οποίο αποτελείται κυρίως από νέους και νέα ζευγάρια.

Mε αμείωτο ενδιαφέρον το πυκνό ακροατήριο παρακολούθησε τον μητροπολίτη Ιλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του ανθρώπου ανδρός και γυναικός όπως δημιουργήθηκαν ισότιμοι από τον Θεό, στη θέση της γυναικός στην κοινωνία παλαιότερα και σήμερα και γενικώς στην διδασκαλία του Κυρίου και στη θέση των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επίσης, αναφέρθηκε στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σε σχέση με την οικογένεια και τη σχέση των προσώπων μέσα σε αυτή. Παραλληλα, μίλησε και για τη θέση διαφόρων θρησκειών ως προς την θέση και την αξία της γυναικός.

Ενδιαφέρουσες ωστόσο ήταν οι αναφορές του ομιλητή στην ποιμαντική της εκκλησίας σήμερα που υπάρχουν τόσα προβλήματα και τόσες δυσκολίες και που οι άνθρωποι κυρίως οι νέοι έχουν την ανάγκη επιστηριγμού πνευματικού ώστε να ανταπεξέλθουν στις ποικίλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και εστίασε σε σημαντικά σημεία θεολογικής και πρακτικής αντιμετωπίσεως του θέματος.

Ο μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία παλαιότερα ως προς το θέμα αυτό αλλά και σήμερα και στον αγώνα, ο οποίος απαιτείται από την πλευρά της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου με την οποιαδήποτε μορφή του μέσα στην οικογένεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ