Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 13:42

Εκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυπριανό Πουλάκο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Φιλολογικό μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε απόψε, προς τιμήν και μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης κυρού Κυπριανού (Πουλάκου), στο πλαίσιο των 40 ετών από την κοίμησή του.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Ορθόδοξου Θρησκευτικού Συλλόγου “ΕΛΠΙΣ” στο Γουδί, χώρο που ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κυπριανός είχε ιδρύσει.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, καθώς υπήρξε πνευματικό τέκνο του μακαριστού Ιεράρχη. Ο κ. Παντελεήμων υπογράμμισε πως “το έργο που άφησε ο μακαριστός Μητροπολίτης Κυπριανός αποτελεί τεράστια παρακαταθήκη, καθώς δεν το συνέδεσε με το πρόσωπό του, αλλά έγινε προς δόξαν Θεού και με γνώμονα το καλό της Εκκλησίας”

Μίλησε επίσης, ο Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλειος Κέκης, πνευματικό του τέκνο και αυτός, ο οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά με ασθενή τον Μητροπολίτη Κυπριανό .

Αναφορά στο έργο του αφανούς αυτού εργάτη του ευαγγελίου, έκανε ο Διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Κουράκλης.

Παρέστη επίσης ο π. Γεώργιος Μεταλληνός και πολλά πνευματικά τέκνα του μακαριστού Μητροπολίτη. Τους προσκεκλημένους ομιλητές ευχαρίστησαν για την τιμητική τους παρουσία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “ΕΛΠΙΣ” π. Νικόλαος Πανταζής και ο Αντιπρόεδρος και Θεολόγος κ. Στέλιος Αραβαντινός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ