Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 | 15:59

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Εκδήλωση μνήμης από την μητρόπολη Λαρίσης για την Μικρασιατική Καταστροφή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Καθώς φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από τον ξεριζωμό της ελληνικής παρουσίας στη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας διοργανώνουν μουσική εκδήλωση με τίτλο «Αγκαλιάζοντας τη γη της Μικράς Ασίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, όπου θα ζωντανέψουν μνήμες της Μικράς Ασίας ακουμπώντας στο τραύμα του ξεριζωμού του 1922. Στόχος είναι να παραμείνει ζωντανή η ανάμνηση και να διατηρηθεί με κάθε λεπτομέρεια η προσφυγική εμπειρία στη προσωπική αλλά και συλλογική μνήμη.

Η παράσταση «Αγκαλιάζοντας τη γη της Μικράς Ασίας» είναι ένα αφιέρωμα γεμάτο ένταση και συγκινησιακή φόρτιση το οποίο θα διδάξει, θα συναρπάσει και θα δονήσει τη συνείδηση του θεατή. Σε αυτό θα συνεισφέρουν και οι εξαιρετικοί μουσικοί που συμμετέχουν και βέβαια η έμπειρη χορευτική ομάδα εκπροσώπησης του Λυκείου των Ελληνίδων η οποία θα ερμηνεύσει με απαράμιλλο τρόπο τους χορούς μας και τα τραγούδια μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ