Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 9:34

Εκατοντάδες πιστοί στο Περιστέρι τίμησαν την Αγία Αναστασία την Πατρικία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στην πόλη του Περιστερίου, όπου πανηγυρίστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Στη θεία λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Κάνδρος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο εκφώνησε ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Γεωργογιάννης, κατά το οποίο τόνισε τις τρεις βασικές προυποθέσεις που οφείλει να πληρεί, ο ενάρετος χριστιανός, για να εισέλθει εις την Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Τη συγχώρεση, τη νηστεία και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας και του τιμίου λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στους γύρω δρόμους.

Ο προιστάμενος του Ναού π. Απόστολος Καμπουρόπουλος απηύθηνε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους ιερείς που μετείχαν της πανηγύρεως, τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, τον προεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λώλο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Τσιώτα, Θεοδωράκο και Λύκο και την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου.

Απευθυνόμενους προς τους πιστούς, τους προέτρεψε “ο Χριστός να είναι η σημαία μας, το πρότυπό μας”.

Κλείνοντας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρόσφατα παραιτηθέντα Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο λέγοντας ότι “Τη φετινή πανήγυρη έχει επισκιάσει το πρόβλημα υγείας του Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσοστόμου, καθώς διανύει έναν Γολγοθά τον τελευταίο καιρο. Έτσι αποκτάει έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό χαρακτήρα, λόγω της απόφασής του να παραδώσει τη σκυτάλη. Για τον λόγο πως, η σημερινή πανήγυρη είναι η τελευταία που τυπικά είναι ακόμα Ιεράρχης μας, θα ψάλλουμε όλοι μαζί τη φήμη του”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ