Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:08

Εισαγγελική έρευνα για κήρυγμα ιερέα περί κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από κήρυγμα ιερέα της πόλης που βγήκε στη δημοσιότητα και όπου γίνεται αναφορά στους θανάτους από κορονοϊό καθώς και στη χρήση μάσκας από τα παιδιά.

Σύμφωνα με το GRTIMES.gr, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Ηλία Δαγκλή να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον αρχιμανδρίτη Αντώνιο Στυλιανάκη, εφημέριο του ναού αγίου Αθανασίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο π. Αντώνιος, που φέρει επίσης την ιδιότητα του παιδοψυχιάτρου, σε κήρυγμά του ανέφερε πως συγγενείς ασθενών που κατέληξαν δωροδοκήθηκαν ώστε ο θάνατος να αποδοθεί ψευδώς στον κορονοϊό και παράλληλα καταφέρθηκε εναντίον της χρήσης μάσκας από τα παιδιά.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει το GRTIMES.gr, η προκαταρκτική εξέταση αφορά σε δύο σκέλη. Αφενός, την εξακρίβωση των κατηγοριών του ιερέα περί ψευδών δηλώσεων θανάτου οπότε και στοιχειοθετούνται τα αδικήματα “της ψευδούς βεβαίωσης, που αφορά δημοσίους υπαλλήλους και γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων ή της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης από ιδιώτες γιατρούς”. Και αφετέρου, αναφορικά με τα λεγόμενά του για τη χρήση μάσκας, “θα κληθεί ο ίδιος να καταθέσει ως ύποπτος” ώστε να εξακριβωθεί εάν υπήρξε παραβίαση του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα, περί «διέγερσης σε ανυπακοή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ