Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 | 20:03

«ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ» ΕΙΠΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Ειρωνικοί οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία κληρικών στην Βουλή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με ειρωνεία αντιμετώπισαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την πρόσκληση των  εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κρήτης και των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου για την αυριανή δεύτερη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευσης εντός του οποίου βρίσκονται οι ρυθμίσεις για τις οργανικές θέσεις των κληρικών ολόκληρης της χώρας αλλά και αυτές για την νομική αποκατάσταση των Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου.

«Εδώ δεν θα γίνει επιτροπή αλλά συλλείτουργο» είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μάρκου.

Είχε προηγηθεί η αντίστοιχη αναφορά του πρώην υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του κ. Νίκου Φίλη ο οποίος εγκάλεσε το προεδρείο της επιτροπής για την  υπερεκπροσώπηση της Εκκλησίας στην αυριανή συζήτηση τη στιγμή που δεν έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων.

Ακολουθώντας την γνωστή πλέον τακτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που συχνά εμφανίζει διλλήματα που θέτουν την Εκκλησία απέναντι στην Κοινωνία, όπως το «προσλαμβάνονται ιερείς αντί για δασκάλους και γιατρούς» ο κ. Φίλης επιχείρησε να φέρει αυτή τη φορά την Εκκλησία κόντρα στον φοιτητικό κόσμο ο οποίος δεν θα έχει λόγο στην επιτροπή σε αντίθεση με την Εκκλησία η οποία κατά τον ίδιο υπερ εκπροσωπείται.

Στον «χορό» της ειρωνείας κατά της Εκκλησίας προστέθηκε και η άλλοτε υφυπουργός Παιδείας κα. Σία Αναγνωστοπούλου η οποία δε μια αποστροφή του λόγου της είπε περιπαικτικά «να κάνω κι εγώ τον Σταυρό μου» προκαλώντας γέλια στην πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα. Χαρά Κεφαλίδου είχε επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην σημερινή κυβέρνηση υπενθυμίζοντας ότι επί των ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να απολύσει 10.000 ιερείς για να προσλάβει άλλους στη θέση τους με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ καταγγέλοντας τον μεν ΣΥΡΙΖΑ για εκβιασμό της Εκκλησίας, την δε Ν.Δ. για προεκλογικό ρουσφέτι υλοποιώντας τρία χρόνια μετά τα όσα είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ μέσω της τότε προέδρου του Φώφης Γεννηματά.

Όπως είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το κόμμα της θα στηρίξει τις ρυθμισεις για τις οργανικές θέσεις σημειώνοντας παράλληλα πως κατά την άποψη της δε προστατεύονται επαρκώς οι κληρικοί σε θέματα συνταξιοδότησης και εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί αύριο με την παρουσία των εκπροσώπων των Εκκλησιών αλλά και των δυο συνδέσμων των Κληρικών των Εκκλησιών Ελλάδος και Κρήτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ