Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 3:30

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: Να σταθούμε ενωμένοι με αγάπη κι όχι με φοβίες και κινδυνολογίες μπροστά στην πανδημία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Να σταθούμε με υπευθυνότητα και σύνεση, ενώπιον της έκτακτης αυτής κατάστασης”, καλεί τους ανθρώπους σε συνέντευξή του στο cretalive.gr ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος.

Ο κ. Ειρηναίος, μιλώντας στον δημοσιογράφο Αντώνη Παντινάκη μετά την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του και τη νοσηλεία του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έδωσε τη δική του εικόνα για τη “μάχη” που δίνεται στα νοσοκομεία, όπου “υπάρχει μεγάλη πίεση”.

“Είδα τον αγώνα και τις αγωνίες των ανθρώπων στο χώρο της Υγείας”, ομολογεί ο αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος και σημειώνει πως “δεν έχουμε δικαίωμα επιπολαιότητας ή αδιαφορίας. Οφείλουμε να σταθούμε όχι με φόβο και φοβίες, ούτε με υπερβολές και κινδυνολογίες, αλλά να σταθούμε ενωμένοι με αγάπη! Να σταθούμε με σύνεση και να συμβάλουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης”.

Ενόψει των Χριστουγέννων, που θα είναι πολύ διαφορετικά φέτος λόγω των περιορισμών, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης συμβούλευσε να τα γιορτάσουμε “αληθινά και καρδιακά”.

“Ας μην μείνουμε σε εξωτερικές δυσκολίες, αλλά ας αναζητήσουμε το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων”, προτείνει στη συνέχεια ο κ. Ειρηναίος και υπογραμμίζει πως “η παγκόσμια αυτή δοκιμασία, ως ένα πνευματικό επιτίμιο του Ουρανού, έρχεται να βοηθήσει να ταπεινωθούμε, να στρέψουμε το βλέμμα μας στον ουρανό, να προσευχηθούμε, να ξαναδούμε με άλλα μάτια και άλλη προσέγγιση ολόκληρη τη ζωή μας, να μετανοήσουμε αληθινά, να ξαναβρούμε το δρόμο μας, μακριά από υπερβολές και επικίνδυνες και εγωιστικές αυτονομήσεις, να ξαναγίνουμε αληθινοί αναζητητές μιας αληθινής σχέσης με τον Θεό και με τις έμψυχες εικόνες του, τους ανθρώπους”.

Ολόκληρη η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ειρηναίου στο cretalive.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ