Την χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας (Έργο του Ευαγγελιστή Λουκά) από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου της Μητροπόλεως Καλαβρύτων θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τόσο οι κάτοικοι των βορείων προαστίων όσο και της Αττικής γενικότερα στον ιερό ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας όπου θα βρίσκεται μέχρι την Πέμπτη 8 Μαΐου.
Η υποδοχή της ιεράς εικόνας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Απριλίου στις 18:30 το απόγευμα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι γυμναστηρίου Νέας Ερυθραίας) και θα υποδεχθούν κλήρος και λαός, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο, με την παρουσία Στρατιωτικού αγήματος και Φιλαρμονικής και Θα τελεστεί πολυαρχιερατικός εσπερινός.
Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της ιεράς εικόνας στον ιερό ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία, στις 12 το μεσημέρι θα τελείται παράκληση προς την Παναγία Μεγαλοσπηλαιώτισσα και στις 9 το βράδυ το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί στην Θεοτόκο.
Παράλληλα, οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από εκλεκτούς ομιλητές σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.
Η αναχώρηση της ιεράς εικόνας για την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 8 Μαΐου μετά τον όρθρο και την θεία λειτουργία συνοδεία προσκυνητών, ενώ ο ιερός ναός θα παραμένει ανοιχτός από 7 το πρωί έως 10 το βράδυ προς διευκόλυνση των πιστών.
Ο προϊστάμενος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν όλους τους πιστούς να προσέλθουν στο μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός για την Αττική αλλά και για τον ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας.
