Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 13:56

Η εικόνα της Παναγίας Κουκουζέλισσας επέστρεψε στη Νέα Κίο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας – Κουκουζέλισσας επέστρεψε και πάλι στον ιερό ναό Θεομάνας στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Η εικόνα είχε μεταφερθεί στον Ναό Ταξιαρχών (Παλαιός) Περιστερίου για ολιγοήμερο προσκύνημα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία ”Ταξιάρχεια 2019”.

Η εικόνα της Παναγίας της Κουκουζέλισσας παρέμεινε στον ναό μέχρι την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 οπότε επέστρεψε με κάθε λαμπρότητα και τιμή στην Αργολίδα μαζί με δεκάδες προσκυνητές από το Περιστέρι.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή και η εικόνα τοποθετήθηκε και πάλι στον Ναό της Θεομάνας όπου και φυλάσσεται. Ακολούθησε εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος .

Ο εφημέριος του ναού π. Δημοσθένης Γάτσιος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμη και τους εφημερίους του ναού, ιδιαιτέρως τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Κουναλάκη για την πρόσκληση και την φιλοξενία στο Περιστέρι.

Η εικόνα της Παναγίας διασώθηκε και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα κατά την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η εικόνα αυτή, μαζί με άλλες τρεις που βρίσκονται στον ναό, έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για τους κατοίκους της περιοχής καθώς διασώθηκαν από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Την εικόνα της Τριχερούσας διέσωσε μία γυναίκα, η Ζωή Πιππίδου, που έκοψε την εικόνα στη μέση για να καταφέρει να τη σώσει από τους Τούρκους, την μετέφερε στην Ελλάδα και έτσι κατέληξε μετά από καιρό στα χέρια των κατοίκων της Νέας Κίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ