Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:52

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Εγκανιάστηκε η νεοσύστατη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αγίου Όρους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η τελετή εγκαινίων της νεοσύστατης Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αγίου Όρους η οποία επανδρώθηκε με εβδομήντα επτά αστυνομικούς με κύρια αποστολή τη διαφύλαξη των ιερών κειμηλίων και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο π. Ιερώνυμος Σιμονωπετρίτης -μέλος της ιεράς επιστασίας- ενώ παρέστησαν ο Πρωτεπιστάτης της ιεράς κοινότητας Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης, μαζί με άλλους πατέρες, καθώς και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Σκλάβος και ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμος Β’ Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

Από τη μεριά του, ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας, ευχήθηκε στα μέλη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας που επανδρώνουν τη νέα Διεύθυνση, καλή δύναμη στο έργο τους, τονίζοντας, “η Παναγία που είναι η Κυρία και Οικοδέσποινα του Αγίου Όρους, να φωτίζει τη ζωή τους και να τους δίνει δύναμη για να διαφυλάττουν το περιβόλι της και όλη τη μοναστική αδελφότητα”.

Σημειώνεται πως η νέα Αστυνομική Διεύθυνση θα υπάγεται απ’ ευθείας στο Αρχηγείο και θα εποπτεύεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας, ενώ σε αυτή θα υπάγονται πλέον το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Όρους, οι εννέα Αστυνομικοί Σταθμοί και το Τμήμα Ασφαλείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ