Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 | 8:07

Εγκαίνια στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης AμΕΑ στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της νέας κοινωνικής δομής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, που δημιούργησε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Περιθάλψεως ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη», και αφορά στις δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με Νοητική Υστέρηση και με Σύνδρομο Down με την επωνυμία: «Βασιλική Τζέρμπη».

Οι δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης φιλοξενούνται σε ένα εκ βάθρων ανακαινισμένο κτήριο επί της Λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια και  φέρουν το όνομα της δωρήτριας του οικήματος προς την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: «Βασιλική Τζέρμπη».

Την τελετή του Αγιασμού τέλεσε ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας.

O αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δημιουργία των δύο Στεγών, επισημαίνοντας την ανύστακτη στήριξη  της Εκκλησίας απέναντι στον σύγχρονο δοκιμαζόμενο άνθρωπο, λέγοντας  χαρακτηριστικά:  «η Εκκλησία στοχεύει να καλλιεργεί την ψυχή μας, μας ανεβάζει πιο ψηλά και μαθαίνουμε την εκκλησιαστική ζωή, η οποία μας οπλίζει με τα πνευματικά εκείνα εφόδια για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Παράλληλα μας διδάσκει να αγαπάμε τους ανθρώπους, όπως αγαπάμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους, και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη.».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης στην αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ίδρυμα Κόκκορη, υπογραμμίζοντας την κοινωνική συνεισφορά των δομών και την αγάπη που παραδειγματικά προσφέρουν.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ επεφύλαξε αρχικά θερμό καλωσόρισμα στον κ. Ιερώνυμο και στην συνέχεια ευχαρίστησε το Ίδρυμα Κόκκορη για την άψογη συνεργασία, ενώ αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, το οποίο, όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα έργο – προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στις σύγχρονο άνθρωπο. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά:  «Οι δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης έχουν σκοπό να συμπεριλάβουν έναν ιδιαίτερο τομέα ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να μάθουν να ζουν μαζί μας και εμείς να ζούμε μαζί τους. Νομίζω ότι με την προσπάθεια αυτή η Εκκλησία έρχεται κοντά σε μια ιδιαίτερη μερίδα ανθρώπων, η οποία έχει ανάγκη τη βοήθεια μας», εκφράζοντας στη συνέχεια τις θερμότατες ευχαριστίες του τόσο προς τον κ. Παναγιώτη Ευθυμίου για την ευγενή χορηγία του, όσο και σε όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί το έργο αυτό. 

Οι δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αποτελούνται από δύο διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης, συνολικής δυναμικότητας δέκα ατόμων, πλήρως ανακαινισμένα, που μπορούν να παρέχουν υψηλή προσφορά υπηρεσιών. Την λειτουργία τους έχει αναλάβει το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ