Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 19:11

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΝΟΡΘ-ΚΟΟΥΤ ΚΑΙ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Εγκαίνια ναού στη Μελβούρνη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο προάστιο Yarraville της Μελβούρνης.

Με τα εγκαίνια, ξεκίνησε η διήμερη ποιμαντική επίσκεψη που πραγματοποιεί ο κ. Μακάριος στις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Νορθ-Κόουτ και Μελβούρνης, όπου έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα πνευματικά του τέκνα στην πολιτεία της Βικτώριας και να προστεί σε σημαίνοντα εκκλησιαστικά γεγονότα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Κατά την τέλεση των εγκαινίων του Αγίου Νικολάου καθώς και της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, τον Αρχιεπίσκοπο πλαισίωσαν ο μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, οι Αρχιεπισκοπικοί επίτροποι Νορθ-Κόουτ και Μελβούρνης, επίσκοποι Κερασούντος κ. Ευμένιος και Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και πλειάδα ιερέων από τις δύο αρχιεπισκοπικές περιφέρειες της Βικτώριας.

Μιλώντας ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που με ευλάβεια συμμετείχε στο ιστορικό για την ελληνορθόδοξη ενορία του Yarraville γεγονός των εγκαινίων, o Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε καταρχάς στην τελεσθείσα αγιαστική πράξη παραβάλλοντάς την με το άγιο βάπτισμα που δέχονται οι πιστοί κατά την είσοδό τους στην ορθόδοξη εκκλησία.

Στη συνέχεια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους σύνολης της τοπικής Εκκλησίας, προς όλους όσοι συνέβαλαν διαχρονικά στην ανέγερση και αποπεράτωση του εγκαινιασθέντος ιερού ναού. Κατακλείοντας ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε πατρικά τους πιστούς που εκκλησιάστηκαν και τους ευχήθηκε καταλλήλως ενόψει του εορτασμού της μνήμης του προστάτη της ενορίας τους.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ