Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 | 2:03

Εγκαίνια έκθεσης για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό στο Ίλιον

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τις πύλες της άνοιξε σήμερα το απόγευμα η εικαστική έκθεση του αείμνηστου Καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη με θέμα: “Άγιος Λουκάς, το μυστήριο Φως της Θαυματουργίας” στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του ναού. Ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε και σε δύο περιστατικά που καθορίζουν την δική του σχέση με τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως. Η πρώτη εμπειρία ήταν όταν υπηρετούσε στη Μητρόπολη Θηβών και είχαν ταξιδέψει πολλές φορές με τον τότε ηγούμενο της Μονής Σαγματά και νυν Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο στην Κριμαία για την πανήγυρη του Αγίου. Η δεύτερη επαφή ήταν το παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού που υπάρχει στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, και είναι σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αργολίδος, ο πρώτος ναός του Αγίου στην Ελλάδα.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Αθηναγόρας “ο Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως είναι πιο γνωστός στην Ουκρανία απ’ ότι είναι στην Ρωσία”.

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας κ. Παύλος Τροχόπουλος, μαθητής του μακαριστού Ευθυμίου Βαρλάμη, αναφέρθηκε στον άγιο Λουκά λέγοντας πως “ένας σύγχρονος ζωγράφος ασχολήθηκε και αποτύπωσε την προσωπικότητα ενός σύγχρονου Αγίου της Ορθοδοξίας” ενώ πρόσθεσε πως “τόσο ο Άγιος Λουκάς όσο και ο Ευθύμιος Βαρλάμης είχαν ως σύνθημα στην ζωή τους το “Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι” και πως όταν είμαστε προσκολλημένοι στον Θεό, όλα είναι δυνατά να γίνουν”

Ακολούθησε ο εγκαινιασμός της αίθουσας και η ξενάγηση στην Έκθεση.

Η έκθεση, μετά την Μονή Παναγίας Δοβρά και το Ναύπλιο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αττική στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας την οποία οργανώνει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουλίου και το ωράριο λειτουργίας είναι 10.30-13.00 και 18.00-20.30.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ναού 210-2613009.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ