Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 | 16:26

“Έφυγε” ο Μπόρις Μουζενίδης, σημαντικός παράγοντας του θρησκευτικού τουρισμού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες στη Μόσχα σε ηλικία 60 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομώνυμου ομίλου, Μπόρις Μουζενίδης.

Ομογενής από τη Γεωργία, ο Μπόρις Μουζενίδης επέστρεψε στην Ελλάδα το 1991 και πολύ σύντομα άρχισε να ασχολείται με τον τουρισμό, ενώ εξελίχθηκε σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Ellinair του ομίλου Μουζενίδη, μάλιστα, είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Βενετία για πρώτη φορά στην ιστορία το λείψανο της Αγίας Ελένης κι έτσι πραγματοποιήθηκε το ιστορικό εκείνο προσκύνημα.

Με τη βοήθεια του ομίλου Μουζενίδη και την ευγενική χορηγία της Ellinair, επίσης, είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Κύπρο η κάρα του αγίου Κυπριανού προκειμένου να τεθεί σε προσκύνηση στην μητρόπολη Γουμενίσσης.

“Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους στη σελίδα του ομίλου στο Facebook η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ