Δε, 22/07/24 | 20:10

ΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Εδέσσης προς νέο πρεσβύτερο: “Το έργο του ιερέως τον κάνει να υπερέχει ακόμη και έναντι των αγγέλων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου της μητροπόλεως Εδέσσης Νικάνδρου Πρίτσκα τέλεσε το πρωί του Σάββατου ο μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος συλλειτούργησε με τον μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο στον ιερό καθεδρικό ναό Αγίας Σκέπης.  

Ο π. Νίκανδρος, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην αγάπη και το έλεος του Θεού για όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα για τον ίδιο. Ευχαρίστησε τον Θεό για τους ανθρώπους που στάθηκαν υποδείγματα πνευματικής ζωής για την ζωή του και όλα τα πρόσωπα που συνετέλεσαν στην κατά Θεόν πορεία του. Υπογράμμισε ότι η διακονία κοντά στον κ. Ιωήλ ήταν πνευματικό σχολείο, υπόδειγμα θυσίας υπέρ του ποιμνίου, αγάπης για τον Χριστό και την Εκκλησία, συγχωρητικότητος, προσευχής και ταπεινώσεως και ζήτησε την συγχώρεση και την ευχή του για τον αγώνα στην μοναχική ζωή και την εκκλησιαστική διακονία.

Ο μητροπολίτης Εδέσσης προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ομίλησε για το χάρισμα της ιερωσύνης και την σπουδαιότητά του τονίζοντας, ότι σκοπό έχει να φανερώνει τον Χριστό στους ανθρώπους και να τους προετοιμάζει να δεχθούν το μήνυμά του. Αρυόμενος επίσης από την διδασκαλία των διδασκάλων και πατέρων της εκκλησίας τόνισε ότι το έργο του ιερέως τον κάνει να υπερέχει ακόμη και έναντι των αγγέλων και πως το γεγονός ότι ο ιερέας είναι άνθρωπος με αδυναμίες και αμαρτίες τον βοηθά, ώστε να μην είναι άτεγκτος αλλά συμπαθής και επιεικής προς τις αδυναμίες των άλλων.

Σημείωσε ακόμη ότι πολλές φορές αυτοί που προσέρχονται στην ιερωσύνη υπόκεινται στον πειρασμό της ιδιοτέλειας. Εξέφρασε όμως την βεβαιότητά του ότι τέτοιους πειρασμούς ο χειροτονούμενος θα τους αντιμετωπίσει με επιτυχία και την ελπίδα ότι κατά την ημέρα της κρίσεως θα δώσει καλή απολογία ενώπιον του βήματος του Θεού.

Στο τέλος ο μητροπολίτης Τρίκκης χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον π. Νίκανδρο, ο οποίος θα τοποθετηθεί ως προϊστάμενος στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου Αριδαίας και παράλληλα θα διακονεί ως ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Εδέσσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ