Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:23

ΤΕΛΕΣΕ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Εδέσσης προς νέο μοναχό: Για να βρεις την ψυχή σου πρέπει να την χάσεις

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την μοναχική κουρά, του κ. Τρύφωνα Τζάτση, τέλεσε σήμερα το απόγευμα στο καθολικό της ιεράς μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας, ο μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος έλαβε το μοναχικό όνομα Μιχαήλ.

Ο κ. Ιωήλ, που προεξήρχε της ακολουθίας του εσπερινού, κατά την προσφώνησή του προς τον υποψήφιο μοναχό, τόνισε ότι, «σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου, για να βρεις την ψυχή σου, πρέπει να την χάσεις», προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει ότι, «πάθη και ελαττώματα έχεις που τα θεωρείς, ότι είναι η ζωή σου. Πρέπει να τα αποβάλλεις και να πάρεις τη χάρη του Θεού, αγωνιζόμενος μέσα στο μοναστήρι με την προσευχή, την υποταγή, την ταπείνωση για να γίνεις καινούριος άνθρωπος», σημείωσε.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο ιεράρχης, οι ύμνοι που ψάλλονται στην ακολουθία της κουράς, δείχνουν ότι η μοναχική ζωή, είναι μια νέα γέννηση. «Σου εύχομαι να καθαριστείς πνευματικά και να βρεις τον προορισμό σου φθάνοντας στη θέωση, που είναι και ο προορισμός του μοναχού. Εύχομαι από καρδιάς να ζήσεις και να ευαρεστήσεις Θεό και ανθρώπους», κατέληξε ο μητροπολίτης Εδέσσης.

Να σημειωθεί, ότι η ιστορική μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της πατρίδος μας και με την προσθήκη του νέου μοναχού, θα εγκαταβιούν πλέον πέντε μοναχοί και τρεις δόκιμοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ