Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:02

Eπιβλητική ρωσική εκκλησία ανεγείρεται στη Λεμεσό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα από μια σειρά εντυπωσιακές εικόνες αποκαλύπτεται ο πρώτος Ορθόδοξος Ρωσικός ναός που ανεγείρεται στη Λεμεσό, προκειμένου να καλύψει τις θρησκευτικές ανάγκες της ρωσικής κοινότητας στην γύρω περιοχή. Ο ρωσικός ναός με το εντυπωσιακό καμπαναριό των 25 μέτρων και τους χαρακτηριστικούς, χρυσούς τρούλους, άρχισε να χτίζεται το 2017 και προγραμματίζεται να λειτουργήσει μέσα στο 2019.

Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η υλοποίηση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται από το 2010, και σήμερα έχει αρχίσει πια να παίρνει μορφή. Για την ανέγερσή του έχουν δωριστεί από την εκκλησία της Κύπρου συνολικά 5 τεμάχια, που θα φιλοξενούν, εκτός από το ναό και το καμπαναριό, επιπρόσθετους βοηθητικούς χώρους, που θα χρησιμοποιούνται για διάφορες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, αλλά και ως προσωρινοί ξενώνες, για φιλοξενία ατόμων που χρειάζονται στήριξη, όπως επίσης κα το ξύλινο εκκλησάκι που λειτουργεί εκεί για περισσότερα από 10 χρόνια.

Το επιβλητικό καμπαναριό του ναού, που αποτελεί ξεχωριστό κτίσμα μέσα στον χώρο, θα φιλοξενεί 7 καμπάνες, οι οποίες έχουν παραγγελθεί από τη Ρωσία, και θα φέρουν εγχάρακτες τις μορφές Αγίων, αλλά και των δωρητών, μελών της τοπικής κοινότητας. Οι χρυσοί τρούλοι θα υψώνονται πάνω από τον καθ’ εαυτό ναό, με εμβαδόν περίπου 400 τ.μ.

Ο ρωσικός ναός έχει σχεδιαστεί με τη συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου Νίκου Μαυρονικόλα στη Λευκωσία και Ρώσων αρχιτεκτόνων, στο πρότυπο της ρωσικής, εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Νίκου Μαυρονικόλα έχει αναλάβει και στο παρελθόν τον σχεδιασμό εκκλησιαστικών μνημείων, και στην Κύπρο, αλλά και στο Άγιο Όρος, ενώ έχει αναλάβει και τον σχεδιασμό των 2 αεροδρομίων, στη Λάρνακα και στην Πάφο.

Δες περισσότερες εικόνες από την ανέγερση του ρωσικού ναού εδώ

Πηγή: allaboutlimassol

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ