Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:50

Eκδήλωση της Μητροπόλεως Θηβών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αυλίδος, με την παρουσία Πρωταθλητών με Αναπηρία μελών της Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και Πρωταθλητών των Special Olympics της Εύβοιας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του Βαθέος Αυλίδος, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, από ώρα 10:00 το πρωί και μέχρι 12:00 το μεσημέρι, με την παρουσία 500 και πλέον μαθητών από το Γυμνάσιο και Λύκειο Βαθέος, το Γυμνάσιο και Λύκειο Δροσιάς και το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας, που εδρεύει στην Αυλίδα.

Με την προσπάθεια αυτή η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αποσκοπεί στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των νέων ανθρώπων σχετικά με τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τον τρόπο που τα ξεπερνούν.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος στο τέλος προσέφερε από μία Εικόνα της Παναγίας και ημερολόγια της Μητροπόλεως στους προσκεκλημένους ομιλητές και πρωταθλητές.

«Εκφράζουμε την αγάπη μας, αγκαλιάζουμε, συμμεριζόμαστε και στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία. Τους εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας γιατί ανταπεξέρχονται στην δύσκολη πραγματικότητα» , τόνισε ο κ. Γεώργιος.

«Αποτελούν πρότυπα για όλους μας και υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες τους. Πρέπει να συνδράμουμε όλοι μας, ώστε οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες και δεξιότητες να μπορούν να απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά της κοινωνίας που έχουμε όλοι οι άλλοι» είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Στην έναρξη συμμετείχε και χορωδία Ιεροψαλτών με μαέστρο τον κ. Σ. Μπενή.

Τον συντονισμό είχε ο κ. Σταύρος Μακαρίου συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος και παρουσίασε την όλη εκδήλωση.

Μέλη της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης ήταν ο π. Δανιήλ Πισάρ, Εφημέριος του Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φάρου Αυλίδος, ο π. Διονύσιος Σούτζιος Συνεφημέριος του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Δροσιάς και ο π. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, Εφημέριος του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Παραλίας Αυλίδος και Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος.

Τονίζεται, ότι η συμβολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας και του Διευθυντού της κ. Δημητρίου Κυριτσόπουλου ήταν καταλυτική και ουσιαστική για τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.

Προσκεκλημένοι Πρωταθλητές των Παραολυμπιακών αθλημάτων ήταν: Ο κ. Ευάγγελος Κακοσαίος, μέλος της Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στη Σκοποβολή και πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ελευσίνας «Τριπτόλεμος», ο κ. Χρήστος Στάμου στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση μαζί με τον Χαλκιδέο προπονητή κ. Χρήστο Τροχούτσο και η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αναπηρικό Αμαξίδιο του Συλλόγου ΑμεΑ «Αργοναύτες Βόλου» αποτελούμενη από τους Δημήτριο Μπαρμπαγεωργόπουλο, Παναγιώτη Καρακώστα, Γεώργιο Μπαρτζώκα και Γεώργιο Βλαχάκη.

Το παρόν έδωσε, ακόμη, μία πολυπληθής ομάδα Πρωταθλητών των Special Olympics Π.Ε. Ευβοίας και συγκεκριμένα οι: Γιώργος Μιχαηλίδης, Θανάσης Στάμου, Μαρία Μακρή, Κατερίνα Μουλάϊ, Λευτέρης Ναυροζίδης, Μαριάννα Γαβριήλ, Γιώτα Κονοβέση, Βασιλική Τζιγιάννη, Εύα Γούναρη, Παρασκευή Ντουλελλάρι, Αλέκος Τσιμπούνης και Νίκος Δροσάτος.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η κ. Ειρήνη Μερτζιάνη, Συντονίστρια Προγραμμάτων της Τοπικής Επιτροπής Special Olympics Π.Ε. Ευβοίας και μαζί της οι κυρίες Σταυρούλα Σκιά, Μαρία Μπασούκου και Άννα Ροδά μέλη της Τοπικής Επιτροπής.

Την ομάδα συμπλήρωναν οι προπονητές και εθελοντές η κ. Χαρά Γλυκού, ο κ. Γιάννης Δήμου, η κ. Αναστασία Γκανά, η κ. Μαρία Μοσχώνη, ο κ. Νίκος Σάρλης και η κ.Ρούλα Ρουμπή.

Επίσης, παρέστη και μίλησε η Χαλκιδέα κ. Ανθή Χαϊνά, μέλος της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών και Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο κ. Δημήτριος Κυριτσόπουλος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, η κ. Ειρήνη Λαλανίτη, Διοικητική Υπεύθυνη του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ευβοίας και η κ. Χριστίνα Καλαβρή, Ψυχολόγος.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ευσταθίου, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Διεξήχθησαν επιδείξεις των αθλημάτων της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, της Σκοποβολής και της Καλαθοσφαίρισης με Αναπηρικό Αμαξίδιο από τους Αθλητές των Παραολυμπιακών αθλημάτων.

Ενώ από τους Αθλητές των Special Olympics παρουσιάστηκαν τα αθλήματα Τζούντο, Ακόντιο και Bocce.

Οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων ενθουσιάστηκαν και άκουσαν με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους ομιλητές και τους φιλοξενούμενους Πρωταθλητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ