Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 7:37

ΔΙΠΛΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Δύο νέοι λειτουργοί του υψίστου εντάχθηκαν στο δυναμικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πέμπτης Ηπείρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό ναό του αγίου Σπυρίδωνος στο Σύδνεϋ, προεξήρχε σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, ο οποίος είχε τα ονομαστήριά του.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο κ. Μακάριος, τέλεσε και δύο νέες χειροτονίες, εμπλουτίζοντας έτσι το δυναμικό των κληρικών της ορθόδοξης εκκλησίας της Πέμπτης Ηπείρου. Τον διάκονο κ. Στέφανο Τινικασβίλι σε πρεσβύτερο και τον μοναχό κ. Τιμόθεο Μαυρομάτη σε διάκονο. 

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο, έλαβαν μέρος οι επισκόποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Κερασούντος κ. Ευμένιος, ενώ απο του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος, ο μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, απευθύνοντας λόγους πνευματικής οικοδομής στους δύο νεοχειροτονηθέντες, επεσήμανε αρχικά προς τον νέο πρεσβύτερο πως, «η ζωή σου είναι μια απόδειξη της αγάπης και της ευσπλαχνίας του Θεού, η οποία σε έχει επισκιάσει πλουσιοπάροχα ήδη από τη γέννησή σου», ενώ παράλληλα τον προέτρεψε να δοξάζει τον Θεό, «για τη σκανδαλώδη μέριμνά του για εκείνον και να εμπιστεύεται το θέλημά του για τη ζωή του και την πορεία του».

Στη συνέχεια ο κ. Μακάριος, παρότρυνε τον νέο διάκονο, «να βαδίζει την οδό της σωτηρίας με ευγένεια ψυχής και απλότητα. Απαλλαγμένος από κάθε κακία και διάθεση κατάκρισης, καθώς επίσης να δείξει στο συνάνθρωπο όλη του την αγάπη και την ταπείνωση, τη λεπτότητα και την ευαισθησία του», κατέληξε.

Να σημειωθεί, ότι και τις δύο ημέρες πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον ιερό ναό του αγίου Σπυρίδωνος στο Σύδνεϋ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να παρακολουθήσει τις χειροτονίες και να ευχηθεί από κοντά στον αγαπητό ποιμενάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πέμπτης Ηπείρου, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, έχει κερδίσει με την αγάπη του τις καρδιές και τον σεβασμό όλων των ανθρώπων.

Η ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά και από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ