Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 | 7:17

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΑΝ ΠΑΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΝΤΕΣ

Δύο νέες χειροτονίες από τους μητροπολίτες Τρίκκης Χρυσόστομο και Σταγών Θεόκλητο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Δύο νέες χειροτονίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα η μία από τον μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσόστομο στην Πάτρα και η άλλη από τον μητροπολίτη Σταγών Θεόκλητο στην Καλαμπάκα.

Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Τρίκκης, βρέθηκε στον ιερό ναό του αγίου Νικολάου Πατρών, όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία και την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, ο οποίος εντάσσεται στο δυναμικό της μητρόπολης Τρίκκης και πλέον θα διακονεί δίπλα στον κ. Χρυσόστομο.

«Να αγαπήσεις, να τιμήσεις και κάθε φορά που θα φοράς το τίμιο ράσο να το ασπάζεσαι με ευλάβεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος προς τον νέο διάκονο προσθέτοντας πως γιατί, «ο Θεός σε αξίωσε για αυτή τη μεγάλη τιμή και ευλογία».

Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο ιεράρχης, «γίνεσαι διάκονος σε μια εποχή που υπάρχει κρίση των αξιών, αλλά και αποϊεροποίησης των ιερών και των οσίων της φυλής και του γένους μας. Σε μια εποχή που όλοι μας κοντέψαμε να πιστέψουμε, ότι, όλα χάθηκαν και η ελπίδα έσβησε, αλλά η ελπίδα όμως αυτή δεν σίγησε», τόνισε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως κάθε φορά που ένας νέος, εισέρχεται γονατιστός στην αγία τράπεζα, ώστε να καταστεί διάκονος της Εκκλησίας, «αναπτερώνεται το ηθικό μας, ζωντανεύει και πάλι η χαρά μέσα μας και στερεώνεται έντονα στην ψυχή μας η βεβαιότητα», κατέληξε ο μητροπολίτης Τρίκκης.

ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Από τη μεριά του, ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος, σήμερα το πρωί λειτούργησε στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, τέλεσε και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος διακόνου της μητρόπολης, π. Γρηγορίου Μαντζαβέλα.

«Από σήμερα καλείσαι να θέσεις όλα σου τα χαρίσματα και την ύπαρξή σου στη διακονία της αγάπης του Χριστού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος προς το νέο πρεσβύτερο για να συμπληρώσει πως «καλείσαι να γίνεσαι θυσία στην κάθε πονεμένη ψυχή, έχοντας όμως εσύ πρώτα μέσα σου διάκριση, ταπείνωση και ευλάβεια», κατέληξε ο ιεράρχης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ