Κυκλοφόρησε από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Εν πλώ» το αφιερωματικό βιβλίο για την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο: « Δύο φορές το ‘21… 21 ήρωες και 21 ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821».

Το βιβλίο αυτό, το οποίο απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως, είναι ένας μικρός φόρος τιμής σ’ αυτούς τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα μια ελεύθερη Ελλάδα. Δεν είναι μυθικά πρόσωπα, δεν είναι κατασκευασμένοι υπερ-ήρωες, όπως αυτοί των περιοδικών και των ταινιών. Είναι πρότυπα αυθεντικά, αληθινά. Είναι μια αλήθεια που ποτέ δεν πρέπει να πέσει στη λήθη. Είναι ιστορία. Η ιστορία μας! Σίγουρα δεν είναι ένα βιβλίο βιογραφιών. Είναι το αποτύπωμα ενός κοινού στόχου: της Ελευθερίας!

Το βιβλίο προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τα παιδιά τους επισημαίνει: «… Πολλοί θα προσπαθήσουν να σου πουν το αντίθετο! Μην τους ακούσεις! Δεν σου λένε αλήθεια! Υπηρετούν άλλους, δόλιους σκοπούς γι’ αυτό και διαστρέφουν την ιστορία! Είμαστε Χριστιανοί, γι’ αυτό και συγχωρούμε! Δεν ξεχνούμε όμως, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με προδοσία…».

Η επιμέλεια των κειμένων είναι της κ. Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη και του κ. Παντελεήμονος Ζούρα, ενώ η εικονογράφηση του κ. Σπυρίδωνος Ζαχαρόπουλου.

Το νέο βιβλίο μπορούν να το προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως κι όταν επιτραπεί, λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, από τα βιβλιοπωλεία της πόλεώς μας: «ΑΝΕΜΟΣ», «ΚΑΛΤΣΑΣ» και «ΚΛΟΥ».

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: