Τε, 12/06/24 | 22:22

Δύο επίσκοποι από την Αφρική, στη λιτανεία της Αγίας Άννης στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μία μεγαλειώδη λιτάνευση ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για το θαύμα της σύλληψης της Αγίας Άννης της μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Περιστερίου.

Προηγήθηκε μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Άννης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πτολεμαίδος κ.Εμμανούηλ, με τη συμμετοχή του Επισκόπου Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ. Αθανασίου, προσκεκλημένου του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου και πλειάδας ιερέων.

Το παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης κατακλύστηκε από εκατοντάδες πιστούς προσκυνητές, οι οποίοι και συνόδευσαν την περιφορά της εικόνος στους γύρω δρόμους.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε θερμά, πρωτίστως τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο και εν συνεχεία τον προσκεκλημένο του κ. Αθανάσιο, αδεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την έκδηλη αγάπη, την πίστη και τη συμμετοχή των πιστών στη λιτάνευση, τη δεύτερη κατά σειρά που έλαβε μέρος στην Ελλάδα, ως Επίσκοπος. Του ευχήθηκε να διακονεί πάντα με πίστη και αγάπη.

Εν συνεχεία τόνισε πως “Αυτό που γιορτάζουμε σήμερα είναι κάτι ανάμεσα στην παραδοσιαρχία και την παραδοσιακότητα. Το πρώτο είναι μία νοσηρή μορφή θρησκευτικότητας. Ενώ το δεύτερο πιστεύει στο πνεύμα του νόμου που απελευθερώνει”.

Συνέχισε λέγοντας για την Αγία Άννα, ότι σπάει τα πατριαρχικά δεδομένα, χαρακτηρίζει την Παναγία ως θεόπαιδα, λέγοντας πως: “Μέσα από την Αγία Άννα γιορτάζουμε την Παναγία. Τέλος ευχαρίστησε τον π. Ανδρέα για την πρόσκληση, που του απευθύνει κάθε χρόνο.

Με τη σειρά του ο προιστάμενος του Ναού π. Ανδρέας Πλώτας απηύθηνε ευχαριστίες προς τους παρευρισκομένους Αρχιερείς και ιερείς της Μητροπόλεως, τον δήμαρχο Περιστερίου κ. Παχατουρίδη, τον πρώην δήμαρχο κ. Δημητρακόπουλο, τους κ.κ. αντιδημάρχους Τσιώτα Μαίρη, Θεοδωράκο Αναστάσιο, Λύκο Παναγιώτη, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Τσερούλη Αικατερίνη και Αϊβάτογλου Αργύρη, τον κ. Γιάννη Λοβέρδο, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου, που αριθμούν τα ογδόντα και τις καθηγήτριές τους, τις κυρίες του Ναού, που είναι όλη η δυναμική του και τέλος τους εθελοντές και εθελόντριες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ