Τε, 12/06/24 | 18:32

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ

Δύο χρόνια χωρίς τον μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κυρό Αλέξιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα το μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κυρού Αλεξίου δύο χρόνια μετά την εκδημία του.

Προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό προσκυνηματικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, ενώ πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα και πλειάδας κληρικών.

“Το κυριότερο συστατικό που διέκρινε τον γέροντα Αλέξιο ήταν ότι απ΄ όπου κι αν πέρασε ό,τι κι αν έκανε η αφοσίωσή του ήταν ολοκληρωτική”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός μιλώντας για την προσωπικότητα του μακαριστού ιεράρχη και πρόσθεσε πως “το μεγαλύτερο όμως υπούργημα αυτού του ανθρώπου ήταν η γενναία του απόφαση να παραιτηθεί και να δείξει στον κλήρο και στον λαό τον διάδοχό του”.

Παράλληλα, ο θεοφιλέστατος επεσήμανε πως “ο ίδιος υπήρξε τόσο διαφορετικός άνθρωπος λόγω της αρχοντιάς του, της καλοσύνης του, της αληθινότητάς του, της σταθερότητας του λόγου και των πράξεών του, αλλά κυρίως λόγω της αγάπης του που μοίρασε αφειδώλευτα σε όλους τους ανθρώπους”, κατέληξε ο κ. Δαμασκηνός.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

Μετά το πέρας του μνημοσύνου κλήρος και λαός μετέβησαν στον τάφο του κυρού Αλεξίου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ναού, όπου ο επίσκοπος Δορυλαίου τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του προσφιλούς μητροπολίτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ