Τη σημασία της ζωντανής επαφής της νέας γενιάς με το κέντρο της Ορθοδοξίας υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά τη Θεία Λειτουργία της Γ’ Κυριακής των Νηστειών στο Φανάρι.
Παρουσία ιεραρχών και πλήθους προσκυνητών, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας χοροστάτησε στον Πατριαρχικό Ναό, υποδεχόμενος δεκάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς από διάφορες περιοχές.
Στο πλευρό του κ. Βαρθολομαίου συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Προύσης κ. Ιωακείμ, Σελευκείας κ. Θεόδωρος και Αγκύρας κ. Γρηγόριος.
Τη λειτουργία τέλεσε ο αρχιγραμματέας της συνόδου αρχιμανδρίτης Βοσπόριος με τον υπογραμματέα διάκονο Οικουμένιο, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο μέγας αρχιδιάκονος Αλέξανδρος.
Ιδιαίτερο παλμό στην ακολουθία έδωσε η πολυπληθής παρουσία μαθητικών ομίλων. Ανάμεσά τους βρίσκονταν τα σχολεία που συμμετείχαν στο διεθνές μαθητικό συνέδριο λογοτεχνίας το οποίο διοργάνωσε το Ζωγράφειο Λύκειο, καθώς και αντιπροσωπεία από το εκπαιδευτήριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας που εδρεύει στο Αργυρόκαστρο.
Στο εκκλησίασμα παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, ο επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και άρχοντες οφφικιάλιοι.
Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Βαρθολομαίος καλωσόρισε θερμά όλους τους προσκυνητές. Εστίασε ειδικά στους σχολικούς ομίλους, σημειώνοντας τη μεγάλη αξία που έχουν οι επισκέψεις των παιδιών στην Κωνσταντινούπολη και στην έδρα του Πατριαρχείου.
Σημειώνεται ότι την παραμονή της εορτής, κατά τον μέγα εσπερινό, είχε χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Σελευκείας κ. Θεόδωρος.










