Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, θα λάβει χώρα στο Picton της Νέας Νοτίου Ουαλίας η εναρκτήρια δράση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ειδικότερα, η Εθνική Επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, έχει οργανώσει τέσσερις εκδηλώσεις στα πλαίσια της εναρκτήριας δράσης, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον πρωτοπόρο άποικο Αντώνη (του) Μανώλη και θα έχει το ακόλουθο θέμα:

Φόρος Τιμής στον Αντώνη (του) Μανώλη (1804-1880)

12:00 το μεσημέρι – Τρισάγιο επί του τάφου του Αντώνη (του) Μανώλη, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο (Upper Picton Cemetery, Wild Street, Picton)

12:30 μ.μ. – Αποκαλυπτήρια σήμανσης οδού επ’ ονόματι του Αντώνη (του) Μανώλη, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου, Πολιτειακών, Προξενικών και Δημοτικών Αρχών, καθώς και ομογενειακών παραγόντων (Upper Picton Cemetery, Wild Street, Picton)

1:00 μ.μ. – Κατάθεση στεφάνων στο Πολεμικό Μνημείο του Picton (Memorial Park, Argyle Street, Picton)

1:30 μ.μ. – Συνεστίαση και ομιλία του Δρος Παναγιώτη Διαμάντη με θέμα: Οι ιστορικές πληροφορίες που διαθέτουμε για τον Αντώνη (του) Μανώλη (Vaby’s Restaurant, 2 Station Street, Picton)

Καλούνται οι ομογενειακές οργανώσεις να συμμετάσχουν στην εν λόγω δράση μέσω αντιπροσώπων τους. Λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, παρακαλούνται όπως επικοινωνούν εκ των προτέρων με τον Γραμματέα της Εθνικής Επιτροπής Δρα Βασίλη Αδραχτά στο goaanationalcommittee@gmail.com ή στο 0431262823 (RSVP μέχρι και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου).

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: