Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:29

ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Δράμας προς μοναχές: “Η κάθε μονή οφείλει να είναι εργαστήριο αγιότητος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο ιστορικό μοναστήρι της Εικοσιφοίνισσας μετέβη ο μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος για να προσκυνήσει την Παναγία και αυτό συνέπεσε με τον εορτασμό της μνήμης των κτητόρων Γερμανού και Διονυσίου.

Η Καθηγουμένη Αντωνίνη μοναχή μετά τη δοξολογία που έγινε στο Καθολικό της Μονής, στην επίσημη προσφώνηση ανέφερε μεταξύ άλλων πως «πολλών ο ερχομός σας ήταν Θεού ευδοκία και από ό,τι γνωρίζουμε σέβεσθε τις αρχές και τα εντάλματα της αγγελικής πολιτείας και ως εκ τούτου η παρουσία σας αποτελεί δώρο Θεού».

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιωτάτος ανέφερε πως «ο πάνσεπτος ναός της μονής είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου και αποτελεί ευλογία για εμένα η υποδοχή που μου γίνεται την εορτάσιμη αυτή περίοδο και αξιώνομαι να προσκυνήσω την άχραντη μορφή της Θεοτόκου».

Ευχαριστώντας την Καθηγουμένη της ιεράς μονής καθώς και την αδελφότητα πρόσθεσε πως «η κάθε μονή οφείλει να είναι εργαστήριο αγιότητος. Ο αγώνας είναι πάντοτε απαιτητικός και κοπιαστικός. Δοκιμάζεσθε όμως μέσα στην Αδελφότητα όπως και κάθε αδελφότητα μέσα στα μοναστήρια. Η δοκιμασία φέρνει πάντοτε αγαθά αποτελέσματα όταν ταπεινώνεται η μοναχή και διατηρεί πάντοτε την αγάπη του Χριστού για τις υπόλοιπες αδελφές.

Συνιστώ η ενότητα και η προθυμία με κορυφαία την αρετή των αρετών την αγάπη να πρυτανεύει στις μεταξύ σας σχέσεις. Να διαθέτετε άριστο πνεύμα φιλοξενίας έτσι ώστε να δίδετε μαρτυρία ότι ο Χριστός βασιλεύει στην αντιμετώπιση των αναγκεμένων αδελφών μας. Οι προσκυνητές να επαναπαύονται και να παραδειγματίζονται βλέποντας την ανθρωπιά και το φιλότιμό σας. Ωσαύτως και εσείς να μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να αλλοτριώνεται από το κοσμικό φρόνημα των προσκυνητών καθώς και οι λαϊκοί να προσέρχονται ως προσκυνητές, τηρούντες το πρόγραμμα της μονής».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος προέστη και τέλεσε τη θεία λειτουργία κατά την αγρυπνία και στο τέλος το κτητορικό μνημόσυνο εις τιμήν και μνήμην των αγίων Γερμανού και Διονυσίου του Α΄ Οικουμενικού Πατριάρχη και εις συγχώρησιν και ανάπαυσιν της μακράς σειράς των μονασάντων στο ιστορικό αυτό μοναστήρι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ