Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:57

ΕΠΑΙΝΕΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ

Δράμας προς ιερείς: “Το επισκοπείο δεν είναι διοικητήριο αλλά το πατρικό σας σπίτι”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην πρώτη ιερατική σύναξη με το νέο μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο συμμετείχαν οι κληρικοί της μητροπόλεως την Πέμπτη όπου μετά τον αγιασμό ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε τους κατευθυντήριους άξονες της ποιμαντικής δράσεως σύμφωνα με την ενθρονιστήρια ομιλία του.

Αναφέρθηκε πρώτα στην μέχρι σήμερα ιερατική του διαδρομή και δήλωσε «μάχιμος» με την έννοια ότι γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα των ενοριών και την αγωνία των ιερέων για τα ποικίλα καθημερινά προβλήματα.

Διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα για αυτόν έχουν οι ιερείς και οι οικογένειές τους. Επιθυμεί να τους γνωρίσει προσωπικά έναν έναν αλλά και τις οικογένειές τους. Να συμμετέχει στις χαρές και τις λύπες τους αλλά και εκείνοι να τον επισκέπτονται για προσωπική επικοινωνία. Το επισκοπείο δεν είναι διοικητήριο αλλά το πατρικό τους σπίτι σημείωσε. Παραλλήλισε τις σχέσεις επισκόπου και ιερέων με την λειτουργία της οικογένειας. Οι οικογενειακές σχέσεις επιβάλλουν τον καθορισμό ορίων και τον αντίστοιχο σεβασμό και υπακοή, χωρίς κατάργηση της ελευθερίας των προσώπων.

Ο κ. Δωρόθεος συνέστησε στους ιερείς να αγαπούν την προσευχή, να μελετούν τον λόγο του Θεού και πνευματικά βιβλία. Θύμισε τις πρωτοποριακές επιμορφωτικές ιερατικές συνάξεις από τον μακαριστό Διονύσιο και υποσχέθηκε την επιμόρφωση των κληρικών με ανάλογες συνάξεις. Παράλληλα, καθόρισε ως δεύτερο άξονα της ποιμαντικής διακονίας την λατρευτική ζωή, την τέλεση των ιερών ακολουθιών και την καθιέρωση της καθημερινής θείας Λειτουργίας στην πόλη της Δράμας. Επαίνεσε το έργο του προκατόχου του κυρού Παύλου για την ανακαίνιση και τον καλλωπισμό των ιερών ναών με τις άοκνες προσπάθειες των εφημερίων.

Ζήτησε ωστόσο από τους ιερείς με αφορμή την τέλεση των ιερών μυστηρίων την ανάπτυξη ενοριακής συνειδήσεως. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την υπευθυνότητα που οφείλει να διακατέχει τους ιερείς για το κήρυγμα της Κυριακής. Ζήτησε την επέκταση του ποιμαντικού έργου στους νέους και τα παιδιά, στη λειτουργία της κατασκήνωσης, στο συνδυασμό τέλεσης παρακλήσεως και εσπερινού κηρύγματος. Η ενορία να μη χαρακτηρίζεται ως «ενορία του σαββατοκύριακου» αλλά όλης της εβδομάδος υπογράμμισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη δράσεων φιλανθρωπίας με την λειτουργία συσσιτίου και τράπεζας αίματος και να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τον εθελοντισμό στα ενοριακά φιλόπτωχα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ