Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:07

Η Δοξολογία για το νέο έτος παρουσία της ΠτΔ στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Το 2021 να είναι ένας χρόνος που θα μας δώσει πολλά, όχι επειδή μας τα χρωστάει, αλλά επειδή τα χρειαζόμαστε», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην καθιερωμένη δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

Το «παρών» έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μητροπολίτης Γουινέας, Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ελλάδα, ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών, των κομμάτων και της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. 

«Να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, να προφυλάξουμε τους αδελφούς μας γιατί η ζωή είναι το πολύτιμο δώρο που μας έχει δώσει ο Θεός», δήλωσε αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο κ. Ιερώνυμος πρόσθεσε «και αυτές τις δυσκολίες που μας παρουσίασε η πανδημία, να βρούμε κουράγιο να τις ξεπεράσουμε. Και έχουμε τη δύναμη. Να παρακαλέσουμε τον Θεό και ο Θεός θα μας ενισχύσει να τις ξεπεράσουμε», ενώ έκλεισε ευχόμενος «σε όλους σας και πάλι Χρόνια Πολλά, ευλογημένα και ιδιαίτερα καλή και δημιουργική η καινούργια χρονιά».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης | Eurokinissi

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ