Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 3:18

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Δοξολογία για τη νέα χρονιά στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ο καινούργιος χρόνος να είναι ένας χρόνος ευλογημένος, ειρηνικός, υγιεινός και με κάθε προκοπή στις πράξεις μας», ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος από τον Μητροπολιτικό ναό Αθηνών όπου τέλεσε σήμερα το πρωί παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνας Σακελλαροπούλου την καθιερωμένη Δοξολογία με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς, ενώ συγχοροστάτησε ο επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρέστησαν, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Ελλάδα, ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, υπουργοί, εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών, των κομμάτων και της Βουλής, των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Τελετάρχης στην Δοξολογία ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να ευχηθεί για την νέα χρονιά στην Προέδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ