Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:21

Δωρεάν στέγη σε νέες φοιτήτριες από τον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό & Πολιτιστικό Σύλλογο «Σήμαντρο», παρέχουν από κοινού, στους φιλόξενους χώρους του Συλλόγου στο Χολαργό, δωρεάν φιλοξενία σε νέες φοιτήτριες, προερχόμενες από οικονομικά αδύναμες οικογένειες της επαρχίας, οι οποίες δεν διαθέτουν στέγη στην Αθήνα για τις σπουδές τους.

Η δραστηριότητα αυτή ξεκίνησε να υλοποιείται από την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 και συνεχίζεται και για τη νέα χρονιά 2015-2016. Περιλαμβάνει δωρεάν στέγη και φαγητό σε άριστα διαμορφωμένα υπνοδωμάτια, κατάλληλα εξοπλισμένα για όλες τις φοιτητικές τους ανάγκες. Το καλαίσθητο κτίριο του «Σημάντρου» βρίσκεται εντός των ορίων της ενορίας, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 59Α (μεταξύ των οδών Υμηττού και Αετιδέων) και κοντά στη στάση του Μετρό «Χολαργός» και τη λεωφόρο Μεσογείων.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι τα εξής:

1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

2) Πιστοποιητικό σπουδών όπου θα αναγράφεται το έτος εγγραφής, το έτος φοίτησης και τα έτη υποχρεωτικής φοίτησης.

3) Λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα καταγράφεται η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, τυχόν οικογενειακά προβλήματα κ.ά.

4) Δύο πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

5) Συστατική επιστολή από τον Ιερέα της ενορίας ή το Μητροπολίτη της περιφέρειας από την οποία προέρχεται.

6) Ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση της υγείας.

7) Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα Φόρου Εισοδήματος των ιδίων και των γονέων τους ή βεβαίωση από την Εφορία περί μη υποβολής Φορολογικής Δήλωσης ελλείψει εισοδήματος.

8) Υπεύθυνη δήλωση (Ν. 1599) της ενδιαφερόμενης ότι δεν έχει καταδικασθεί ή διωχθεί για παράβαση του Ποινικού Νόμου και ότι αποδέχεται τον εσωτερικό κανονισμό του Συλλόγου «Σήμαντρο» που θα της επιδοθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επικοινωνούν, είτε απ’ ευθείας με τις κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου ή τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου «Σήμαντρο», είτε στα τηλέφωνα 6944818279 (π. Ιωάννης Καλογερόπουλος) και 2106527611.

 

ΠΗΓΗ: Μένουμε Χολαργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ