Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:11

Δωδώνης: Ή εμβολιασμός ή κόβεται ο μισθός!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μετά τον μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο και ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος έθεσε τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους ιερείς, βάζοντας τέλος σε κάθε  προσπάθεια αμφισβήτησης της υγειονομικής πραγματικότητας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε πως «Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό».

Ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ξεκαθάρισε πως όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας».

«Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις», εξήγησε ο ίδιος. «Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Χρυσόστομος πρόσθεσε πως είναι αρκετοί οι ιερείς που παροτρύνουν τον κόσμο να μην εμβολιάζεται, σχολιάζοντας πως «Είναι χαλασμένοι στο μυαλό οι άνθρωποι αυτοί, έχει χαλάσει η βαλβίδα» ανέφερε με σκωπτική διάθεση.

Διεμήνυσε ότι είναι αναγκαία η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να σωθούν η κοινωνία, η οικογένεια και οι δουλειές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ