Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 16:37

"Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΡΕΣΥΡΘΗ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ"

Δωδώνης: “Έχω δεχτεί επιθέσεις κατά καιρούς από ιερείς της μητροπόλεως Αιτωλίας” (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ανθρωπότητα είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί με συντονισμό και με αποφασιστικότητα», σημείωσε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος αναφορικά με την πανδημία.

Για τους αρνητές ιερείς ωστόσο ο ιεράρχης, ανέφερε πως «βλέπουμε δυστυχώς παπάδες, οι οποίοι προτρέπουν τους άλλους να μην κάνουν το εμβόλιο», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «όταν βλέπουν όμως να πεθαίνει ο δικός τους άνθρωπος ή τα παιδιά τους να αρρωσταίνουν, τότε δεν ξέρουν τι να πουν, αλλά δυστυχώς τότε το κακό έχει γίνει», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ως προς το χάσμα των διαφορετικών απόψεων που υπάρχει μέσα τους κόλπους της Εκκλησίας, για το θέμα του εμβολιασμού, ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε πως «από την ώρα που το κράτος είναι επιεικές, δεν μπορεί η εκκλησία να είναι αυστηρή», σημείωσε για να προσθέσει πως «αντιλαμβάνομαι ότι το κράτος θέλει να είναι προσεκτικό, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν είναι κάτι που είναι ευχάριστο αλλά είναι αναγκαίο και δεν μπορεί η ευθύνη να μετατοπίζεται πάντα στους άλλους», επεσήμανε.

Με αφορμή το θάνατο του μητροπολίτη Κοσμά αλλά και τις απόψεις που εκείνος είχε γύρω από τον κορονοϊό, ο μητροπολίτης Δωδώνης, ανέφερε πως «έχω δεχτεί επιθέσεις κατά καιρούς από ιερείς της μητροπόλεως Αιτωλίας, είτε προσωπικά είτε με έγγραφα, αλλά εμένα δεν με νοιάζει, γιατί δεν πηγαίνω για μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας. Το θέμα όμως είναι, ότι δεν έχουν και σεβασμό. Δεν σιωπούν και δεν συμβιβάζονται με τις αποφάσεις της εκκλησίας», υπογράμμισε.

ΕΙΧΕ ΚΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Για το πρόσωπο του μακαριστού ιεράρχη που κηδεύεται σε λίγες ώρες, πρόσθεσε πως «ήταν ένας καλός άνθρωπος ο Αιτωλοακαρνανίας. Λυπάμαι και συλλυπούμαι τους ανθρώπους της περιοχής του», λέγοντας παράλληλα πως έχω και μία σχέση με την περιοχή, αφού η μάνα μου, «είχε γεννηθεί από μάνα Αγρινιώτισσα αλλά δυστυχώς όλοι οι συγγενείς της, ήταν από παραεκκλησιαστικές οργανώσεις. Τι να κάνουμε, βλέπετε υπάρχει και η Εκκλησία αλλά και η παρεκκλήσια, όπως είναι το κράτος και το παρακράτος», τόνισε.

Ο κ. Χρυσόστομος μάλιστα, είχε μιλήσει και χτες για τον μακαριστό μητροπολίτη Αιτωλίας στο ΟPEN, λέγοντας πως «ο αείμνηστος Κοσμάς παρεσύρθη. Ίσως ήθελε να είναι στο πνεύμα της περιοχής του. Είχε και κακούς συμβούλους. Τις αμαρτίες μας τις συγχωρεί ο Θεός αλλά τον εγωισμό μας ποτέ. Όταν λες «εγώ τα ξέρω όλα», είσαι ξερόλας», υπογράμμισε.

Ως προς τα Θεοφάνεια, τέλος, ο ιεράρχης δήλωσε ότι στη Ζάκυνθο υπάρχει συνεννόηση, να γίνουν με συνοπτική διαδικασία χωρίς τελετές, ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ